Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Muzeul cinegetic Posada

Muzeul cinegetic al Carpatilor, Posada este o sectie a muzeului Peles, deschis la 20 noiembrie 1996. Este destinat vanatorii si are o colectie valoroasa de trofee, medaliate in tara si peste hotare.
   
Muzeul prezinta in mod sistematic potentialul cinegetic al Carpatilor Romanesti. Sunt expusi mai intai bourul si zimbrul, specii disparute din mediul natural, dar figurate pe stema Moldovei, fapt care atesta prezenta lor in padurile carpatice, la mijlocul secolului al XIV-lea. Exemplare de zimbru se mai pastreaza astazi numai in rezervatii.
   
Sunt prezentate, in continuare, capra neagra - caracteristica piscurilor stancoase, cerbul, cerbul lopatar, capriorul si muflonul, rar intalnit astazi la noi, mistretul, rasul, lupul si ursul brun, acesta din urma constituind faima Carpatilor Romanesti.
   
Speciile amintite (exemplare impaiate) sunt infatisate in mediul lor natural, prin intermediul dioramelor (aidoma celor de la Muzeul Antipa din Bucuresti). Harti speciale prezinta aria de repartitie a fiecarei specii, iar in unele cazuri si toponimele derivate din numele lor popular, pe teritoriul Romaniei. Tot prin intermediul hartilor sunt infatisate locurile unde s-au gasit fosile apartinand stramoćilor speciilor respective.

Sunt expuse si stemele judetelor Romaniei (15 la numar) in care sunt figurate specii cinegetice, steme ce arata ca vanatoarea a fost una din preocuparile traditionale ale poporului nostru.
   
Seria exponatelor se incheie cu pasari rapitoare si de interes cinegetic: bufnita, corbul, dropia, cocosul de munte, fazanul si cateva pasari de apa, caracteristice Deltei Dunarii.
   
Cateva grafice pun in evidenta ciclul natural al rutului (imperecherii) mamiferelor, pe luni si specii si ciclul anual al fatarii lor. De asemenea, un grafic indica etalarea faunei cinegetice in raport cu inaltimea reliefului si respectiv, cu variatia asociatiilor vegetale.
   
Sunt expuse, de asemenea, panoplii si arme de vanatoare (intre care cea a lui Al. I. Cuza) provenind din Castelul Peles, impreuna cu obiecte din ceramica si fildes, platouri si faianta realizata in ateliere straine, portelanuri de Meissen, mobilier in stil renascentist, tapiserii si tablouri infatisand scene si caini de vanatoare, etc.NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!