Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Muntii Rarau

Munţii Rarău - Giumalau constituie o zonă turistică de mare importanţă în cadrul Carpaţilor Orientali fiind formată din două masive stâns legate a căror importanţă pentru turism deriv din următoarele aspecte:

-varietatea peisajelor naturale impuse de Relief şi vegetaţie;

-accesibilitatea determinată de prezenţa culoarelor de vale ce încadrează cele două masive montane.

 

Aici se găsesc două centre turistice de mare însemnătate ce se află la periferie (Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei), ce constituie puncte de plecare pentru principalele fluxuri de turişti.

Muntii Rarău-Giumalău fac parte din Munţii Bucovinei fiind situaţi în nordul Carpaţilor Orientali în bazinele hidrografice superioare ale Moldovei si Bistriţei.

Masivul Giumalău se află la vest de Izvorul Giumalău şi Chiril, este alcătuit din roci cristaline (şisturi cristaline), în structura geografică se impune o culme centrală cu desfaşurare NV - SE corespunzatoare alineamentului de roci cu rezistenţa cea mai mare şi care au altitudini mai mari de 1400 m.

În partea centrală se află vârful Giumalău (1857 m) din care se desprind spre nord - vest şi sud interfluvii plate secundare în lungul cărora apar poduri netede la 1000 - 1200 m si 1350 -1450 m. Ele se termină spre Văile Bistriţei şi Putna prin versanţi cu pantă mare.

 

Cele mai însemnate obiective turistice din acest masiv sunt:

-creasta centrală sectorul dintre vârfurile Chilii, Giumalău, Poiana Ciungilor cu o bogată vegetaţie subalpină ( afin şi ienupăr ) si cu numeroase puncte de belvedere asupra unei mari părţi din Carpaţi.

-stâncile, versanţii abrupţi şi îngustările (cheile) de pe Valea Bistriţei între localitatea Rusca si Cheile Zugreni;

-văile înguste cu repezişuri frecvente;

-rezervaţia forestieră din bazinul Putnei (pădure seculară de molid), păstrăvării.

Relieful oferă cele mai variate obiective turistice. Zonele cele mai frecvent căutate sunt:

-Pietrele Doamnei - ce oferă un Relief ruiniform alcătuit dintr-un ansamblu de turnuri din calcare mezozoice încrustate cu corali si amoniţi, cu înălţimi de la sub 10 m la peste 70 m, înconjurate de o masă de grohotişuri ce au dimensiuni variabile. Ele sunt rezultate prin fragmentarea (îngheţ - dezgheţ) unui vârf calcaros. Aici se găsesc numeroase trasee de alpinism.

-Asemănătoare cu Pietrele Doamnei dar cu dimensiuni mult mai mici sunt Pietrele Buhei, rezervaţie geologică si geomorfologică situată pe valea pârâului Izvorului Alb, martor calcaros de eroziune cu suprafaţa de 2 ha.

-Vârful Rarău este renumit pentru abrupturi şi panorama larg deschisă;

-Vârful Popchii Rarăului, Piatra Şoimului - cu reilef de turnuri, rezervaţie geologica şi Piatra Zimbrului, un imens perete abrupt în calcare.

-Cheile Moara Dracului de pe pârâul Valea Caselor, formate din calcare şi dolomite. Cheile au o lungime de 60 -70 m o lăţime medie de 4 - 5 m, pereţi înalţi şi numeroase surplombe.

-Peştera cu Lilieci - de pe fundul unui aven cu dimensiuni mari este situată la aproximativ 1 km nord de Pietrele Doamnei ;

-Cheile Bistriţei de la Zugreni este format din cc. 1,5 km de vale îngustă cu versani abrupţi. Aici se găsesc o serie de stânci cu forme ciudate cum ar fi: Colţul Acrii, Piatra lui Osman, Grindul Puşcate, Râpa Scara, Stânca Coifului.

O importanţă deosebită pentru turism o are schitul Rarău mutat la finele secolului al XVIII -lea, când Bucovina a fost ocupată de austrieci, de pe versantul nordic pe cel sudic al muntelui Rarău.

Echipamentul turistic din cele două masive este alcătuit dintr-o reţea de poteci cu marcaje turistice ce urcă din văile Moldovei şi Bistriţei spre Varfurile Giumalău si Rarău. Pe calea ferată accesul turiştilor se face pe traseul Suceava - Câmpulung - Vatra Dornei

 

 

 

 

 

 NOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Munţii Rarău prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!