Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Dragasani

 

Oraşul Drăgăşani este situat în judeţului Vâlcea, România, la limita de sud a judeţului, pe terasele de pe partea dreaptă a râului Olt, la 53 km de municipiul Râmnicu Vâlcea, reşedinţa judeţului Vâlcea pe DN64,şoseaua care-l leagă direct şi de municiipiile Caracal şi Sibiu şi prin derivaţie de Slatina şi Craiova. De asemeni prin DN67B este legat de municipiile Târgu Jiu, Piteşti, continuând cu A1 spre Bucureşti. In cele două drumuri naţionale defluează o serie de drumuri judeţene care fac legătura municipiului cu o serie de localităţi rurale, legături care se fac cu mijloace auto de transport în comun (autobuze si microbuze). Calea ferată care trece prin Localitate pe direcţia nord-sud face legătura cu Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Braşov, Craiova, Piatra Olt, Caracal, Slatina, Bucureşti, Roşiori de Vede.

 

Aşezare geografică

 

Sub aspect geomorfologic, teritoriul localităţii se situează în marea unitate a Podişului Getic, subdiviziunea Valea Oltului. Terasele Oltului pot fi observate cu uşurinţă: prima terasă este dominată de clădirea primăriei unde se află şi partea centrală a localităţii;a doua terasă având ca punct de reper clădirea maternitaţii; şi a treia terasă dominată de clădirea „Institutului de Cercetări Viticole” cu plantaţiile de viţă de vie aferente. Altitudinile cresc de la est la vest: la nivelul Oltului altitudinea este de circa 135 m, în zona luncii de 145 m ( la stadion ), în zona centrală de circa 160 m, pentru ca în vârful Dealului Viilor să atingă 308 m.

 

Vegetaţia teritoriului face parte din formaţiunea floristică de silvostepă, Vegetaţia ierboasă fiind în cea mai mare parte artificializată prin culturile agricole. Pe lunca Oltului a existat o vegetaţie tipică: păduri de plută, arin, răchită, care au fost defrişate făcând loc culturilor agricole.

 

Municipiul are în componenţa sa şi următoarele localităţi: Capu Dealului, Zlătărei, Zărneni şi Valea Caselor.

 

Teritoriul municipiului este străbătut de două cursuri de apă: râul Olt în partea de est şi pârâul Peşceana la sud. apa subterană este cantonată în două straturi, unul la adâncime de 5-8 metri, provenit din precipitaţii, şi altul în luncă, la 2-3 metri de la suprafaţa terenului, alimentat de râul Olt care este amenajat hidroenergetic complet.

 

Pe cursul râului Olt a fost amenajat lacul de acumulare Drăgăşani ( 828ha în suprafaţă, 48 milioane mc apă în volum ).

 

 

Climă

Municipiul Drăgăşani se află situat într-o zonă cu climat temperat, pe un culoar marcat de slabe influenţe mediteraneene în partea de sud şi de o slabă influnţă continentală în partea de nord. Temperatura medie a lunii celei mai calde (iulie) variază între 21,5°C şi 22°C. Nuanţa temperată a climatului zonei este bine conturată, cu veri calde, toride şi cu ierni geroase. Temperatura medie a lunii celei mai reci variază între -2°C (ianuarie) şi -2,3°C (februarie). În data de 17 august 1952 s-a înregistrat Temperatura maximă ( 41,3°C), iar în data de 24 ianuarie 1942 a fost Temperatura minimă ( -33,5°C). Conform statisticilor precipitaţiilor anuale, zonei îi este caracteristică o singură perioadă secetoasă în vară, iar în restul anului precipitaţiile sunt excedentare ( 578 mm anual ). Vânturile predominante sunt cele din nord (14,8%), din nord-est (10,8%), din sud-vest (8,6%), din est (8,5%) şi din nord-vest (8,2%) Frecvenţa medie anuală a calmului este mare (35%)..

 

 

continuarea in pagina urmatoare ...NOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Drăgăşani, Vâlcea prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!