Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Tecuci

Tecuci este un Municipiu din judeţul Galaţi, România, cu o suprafaţă de (de la nord la sud , iar de la vest la est ) şi o populaţie de locuitori conform recensământului din anul 2002.

 

Aşezare geografică

Pe glob, intersecţia paralelei 45°51’06” latitudine nordică cu meridianul 27°25’56” longitudine estică stabileşte poziţia matematică unică a municipiului Tecuci, la Nord de Ecuator şi la Est de primul meridian, in al treilea fus orar.

Geografic, municipiul Tecuci se află aşezat aproape de limita sudică a Colinelor Tutovei (14 km), la contactul cu Piemontul Poiana-Nicoresti, ambele subunitaţi ale Podişului Moldovei, la cofluenţa râului Bârlad cu pâraul Tecuci, aproape de valea Siretului (10 km), în cuprinsul câmpiei de terase care poartâ numele orasului, Câmpia Tecuciului.

Tecuci este un Municipiu din judeţul Galaţi, România, cu o suprafaţă de 8676 ha (de la N la S 8,9 km, iar de la V la E 7,1 km).

Este situat într-o zonă de câmpie, pe malul râului Bârlad afluent al râului Siret şi pe malul râului Tecucel, afluent al Bârladului.

Este un oraş mijlociu, cu un comerţ în continuă dezvoltare. Aşezată la o răspântie de drumuri vechi comerciale, localitatea s-a dezvoltat în vatra unei aşezări geto-dacice şi apoi daco-romane. Atestat încă din 1435, târgul Tecuci era un important Centru de tranzit şi de schimb pentru negustorii din ţările de la nordul şi de la vestul Moldovei, ca şi pentru cei din regiunile limitrofe.

Populaţia municipiului este în continuă creştere, cu un spor natural de 4,5%. Actualmente, aceasta depăşeşte 53.000 de locuitori şi se estimează că până în 2010 va ajunge la 60.000 de locuitori.

 

 

Localităţi apropiate

Draganesti - DN25 - 8.00 km

Hanu Conachi - DN25 – 32.00 km

Tişiţa - (Mărăşeşti) – E581 – 20.00 km

Munteni – E581 – 5.00 km

Valea Mărului – DJ242 – 22.00 km

Târgu Bujor – DJ242 – 45.00 km

Buciumeni – DJ252 – 27.00 km

 

Teritoriu

Municipiul Tecuci are o suprafata totala de 8676 ha pe care se afla amplasate 14.500 locuinte din care 507 în proprietate publica si 13.993 locuinte din fonduri private. Suprafata locuibila este de 567.213 mp din care în proprietate publica 14.410 mp si 552.803 mp suprafata locuibila din fonduri private. În ceea ce priveste lungimea strazilor din municipiul Tecuci, aceasta este de 117 km din care 56 km reprezinta strazi orasenesti modernizate. Reteaua de canalizare are o lungime de 72 km, reteaua de distributie a apei potabile este de 81,1 km, iar cea de distributie a gazelor naturale este de 66,7 km.

 

Clima

Temperatura medie anuală este, calculată pe o perioadă de 70 de ani, la Tecuci de 9,8°C. Temperatura medie a verii este de cuprinsă între 21°C la Tecuci si 21,3°C la Galati.

 

Caracteristici pedologice

În conditiile de climă mentionate, pe un strat alcătuit din loess care ocupă cea mai mare suprafată, ca si din nisip pe valea Bârladului, s-a instalat o vegetatie ierboasă tipic de stepă, care apare astăzi numai pe terenurile unde nu se practică Agricultura.

Vegetatia, reprezintă rezultatul interactiunii ariilor de influentă este europeană, atlantică, sudică, al elementelor eudemice si al activitătii antropice. În ansamblu, vegetatia de silvostepă se întâlneste în câmpia Tecuciului, iar cea de stepă propriu-zisă în câmpia Covuiluiului.

 

 

 

continuarea in pagina urmatoare ...NOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Tecuci prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!