Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Anina

Este asezat in Banatul Montan, in partea centrala a judetului Caras-Severin, la 36 de km de resedinta Resita si la o altitudine medie de 645 de metri. Muntii care inconjoara urbea sunt muntii Aninei ce reprezinta extensia sudica a Carpatilor Occidentali. Suprafaţa totala a localitatii, este de 14.696 ha iar coordonatele geografice ale asezarii sunt 45°2’30” latitudine nordică şi 21°53’20” longitudine estica.


Principalul cartier al Aninei se afla asezat intr-o caldare imensa strajuita inspre est si vest de doua siruri de munti ai caror inaltimi sunt cuprinse intre 693 de metri(culmea Celnic) si 945 de metri(Talva Zanei). Cele doua siruri de munti sunt despartite de valea Purcarului care curge pe directia SE- NV de paraul Anina care izvoraste din Valea Drechsler ( Kraxen ) si se varsa in raul Caras, in apropierea satului Goruia. Paraul are pe teritoriul orasului un singur afluent – Terezia. Partea sudica a orasului este strabatuta de paraurile Steierdorf si Ponor care se varsa in raul Minis.

Clima

Temperatura medie anuala in orasul Anina este de 9° C – 10° C, luna cea mai fierbinte fiind august, cu o medie de +21° C, iar cea mai rece este luna februarie, cu media de -3° C.
Zona Aninei este afectata de vanturi locale nesemnificative. Totusi, o influenta notabila o are vantul banatean Cosava. Forta acestuia este insa diminuată de distanta mare de la locul genezei si relieful zonei care constituie un scut protector.


Flora şi fauna

Vegetatia este dominata de padurile de foioase: stejar, anin, garnita, gorun, tei, paltin,carpen, ulm si frasin. Portiuni restranse sunt ocupate de brad, fag, molid, pin si larice. De remarcat ca vegetatia este dispusa pe zone de altitudine. O caracteristica a regiunii este aparitia locala a formatiunilor vegetale cu caracter mediteranean reprezentate de alunul turcesc, liliacul salbatic, curpen, sanger si corn.
Fauna este de asemenea variata: iepure, mistret, caprioara, cerb carpatin, lup, urs, pisica salbatica, ras, bursuc, dihor, sarpele de sticla, naparca, vipera etc. Recent a fost indentificata si prezenta scorpionului.


Obiective turistice

Deşi infrastuctura turistică la standarde acceptabile aproape că lipseşte in zonă, în apropiere se află o serie de obiective turistice ce merită atenţie:

Peştera Buhui, cu cel mai lung curs subteran din România, şi Lacul Buhui, primul lac artificial din România.

Cheile Minişului cu Cascada şi Izbucul Bigăr

Calea ferată Oraviţa-Anina - prima cale ferată montană de pe cuprinsul României, dată în funcţiune în 1863, numită şi Semmeringul Bănăţean

Lacul MărghitaşNOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Anina prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!