Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Oravita

Se afla in partea de sud vest a judetului Caras-Severin,langa paralela 45. Oravita se invecineaza spre est la 20 km cu orasul Anina, spre nord-vest la 49 km cu municipiul Resita, spre sud la 48 km cu orasul Moldova Noua.Longitudine 21.6894444 Altitude (meters) 289 Population: 15.524 (2000 Suprafata totala (ha): 16.406 Paduri: 6.973 ha Ape: 69 ha Drumuri: 232 ha Sate componente-suburbii: Agadici, Bradisoru de Jos, Brosteni, Rachitova Cartiere: Ciclova Montana

Pe baza resurselor si exploatarilor miniere din zona (amintite din secolele XIV-XV), Oravita a devenit, începând din secolul al XVIII-lea, cel mai important centru economic si cultural al Carasului.
Orasul are astazi circa 15.000 de locuitori. În apropierea localitatii trece paralela 45.

Teatrul din Oraviţa - construit în 1817, în stil baroc vienez - este cel mai vechi Teatru de pe teritoriul României. Pe scena sa au evoluat mari personalitati ale teatrului, muzicii si literaturii. Azi el adaposteste muzeul culturii carasene, pastrând, între alte valori, si cartea de onoare a acestei institutii.

Cea mai veche farmacie din Oravita - apartinând familiei Knoblauch - dateaza din anul 1796. Astazi, acest spatiu a devenit "muzeul farmaciei". În Oravita sunt conservate, de asemenea, cladiri si valori culturale din secolele XVIII-XIX. 

 

Obiective turistice:

Mănăstirea Maria Ciclova
Cunoscută şi sub denumirea "Bisericuţa de pe cleanţ" (stânca) - ("Maria Fels" - germană), este situată în localitatea CICLOVA MONTANĂ din sudul Banatului, aşezată la poalele muntelşui Rol, pe Valea Călugărului, între Oraviţa şi Ilidia. Printre urme scrise asupra localităţii datează din 1428, când regele Sigismund al Ungariei, în campanie împotriva turcilor spre cetatea Golumbatului, vizitează cetatea Ilidia şi ordonă nobilului IMRE HIMFY din Ciclova Montană să i se alăture cu 50 de călăreţi...

 

Pădurea de liliac
Făcând parte din rezervaţia naturală Valea Ciclovei, este perfect asemănătoare cu Pădurea de liliac de la Ponoare, jud. Mehedinţi.

 

Gorunul cu icoana
Un loc renumit datorită icoanei sfinte care este bătută pe trunchiul său, icoana a carei autor s-a pierdut în negura timpului. La mică distanţă de "Gorunul cu icoana" se găseşte o superbă cascadă pe tuf calcaros de aproximativ 10-12 m numită "Cascada de la Piatra Moale"

 

Poiana Iuliei
Înconjurat de păduri de foioase si conifere, în mijlocul poienii se găseşte un canton silvic, construit în mod tradiţional, loc excelent pentru recreere.

Piatra Rolului Nou
Reprezentată de o stânca solitară de calcar care ţâşneşte din mijlocul padurii (987 m), Piatra Rolului Nou este vizibilă de la mari depărtări, străjuind cu sfinţenie întreaga vale a Caraşului.

 

Peştera lui Adam Neamţu
Călătorul care vizitează această peşteră aşezată în inima muntelui, este transbordat în vremurile de demult pe vremea celebrului haiduc Adam Neamţu care a folosit Peştera în vremuri de restrişte.

 

Peştera Padina Popii
Un alt loc pitoresc la care se ajunge urcând din Ciclova Montană pe versantul nordic al Rolului.

 

Mănăstirea Călugara
Monument istoric, este construita din Piatra si caramida, avand acoperis de tabla, are plan dreptunghiular, impartit in altar semicircular spre rasarit, naos si pronaos, avand 17,30 m lungime si 7 m latime. Turnul,in plan patrulater, are acoperis de tabla in stil baroc, avand o inaltime de 12 metri, in naosul manastirii, sunt pastrate intr-o racla moastele pustnicului, descoperite in pestera in anul 1859. in decursul anilor, lacasului manastiresc i s-au facut cateva reparatii si imbunatatiri: in anul 1862 s-au construit chiliile manastirii, carora in 1907 li s-au adaugat veranda; in anul 1942 s-a renovat biserica dupa planul arhitectului Dimitrie Boitor ...NOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Oravita prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!