Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Statiunea Mamaia

Este cea mai renumita statiune de pe Litoralul Romanesc. Situata la N de Constanta intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, este statiunea de pe Litoral cu cea mai mare capacitate de cazare. Mamaia este o statiune cu o dezvoltare foarte dinamica, in ultimii ani construindu-se cateva hoteluri noi, restaurante sau complexe de magazine. In fiecare an turistii s-au obisnuit cu faptul ca Statiunea Mamaia ii intampina cu ceva nou – palmieri, Aqua Magic, fantani arteziene, Telegondola, autobuze supraetajate etc.

Istoric:
Mamaia a fost inaugurata in 1906 si a devenit in scurt timp cea mai importanta deCazino Mamaiastinatie turistica pentru turistii din Romania. O dezvoltare importanta a cunoscut in anii comunismului, cand s-au construit mai multe hoteluri – la vremea aceea foarte moderne – Dorna, Bicaz, Siret, Patria, National, Unirea, Miorita. In anul 1968 s-a inaugurat cel mai mare si modern complex hotelier, format din hotelurile: Venus, Riviera, Astoria, Metropol, Majestic, Mercur si Minerva, oferind un total de 2700 locuri de cazare. Pana in anii 80 a cunoscut momente de glorie, Mamaia devenind o statiune frecventata si de straini. Dupa anii 90 a intrat intr-un declin, dar in ultima perioada a redevenit pentru noi „Perla litoralului Romanesc”.

Plaja:
Mamaia este unica prin latimea foarte mare a plajei si lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea in apa este foarte lina. In mare parte plaja este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele – contra cost, insa sunt si portiuni mari de plaja unde se poate sta fara plata. In timpul sezonului estival, pe plaja se face curatenie zilnic.
Din loc in loc pe plaja sunt instalate puncte de salvamar. Salvamarii sunt bine pregatiti si vegheaza zilnic intre orele 08.00 – 20.00.

Cazare si masa:
Mamaia ofera in prezent posibilitati de cazare multiple, in hoteluri si vile turistice de la 2 la 5 stele. Deoarece in ultimii ani a devenit neincapatoare in lunile iulie-august, s-au construit mai multe hoteluri noi, care ofera servicii si dotari de calitate: hotel Malibu, hotel Regal, hotel Florida, hotel Palm Beach, hotel Laguna, hotel Elegance etc., unele dintre ele fiind situate pe malul Lacului Siutghiol, o zona a statiunii neexploatata pana acum. Deoarece gusturile si pretentiile turistilor cresc, din ce in ce mai multe hoteluri au amenajate spatii pentru tratament si relaxare, cu piscine, saune, sali de fitness, terenuri de sport.

Restaurantele si terasele sunt numeroase, insirate pe toata faleza si ofera turistilor posibilitatea servirii unor mese complete sau a unor gustari intre doua bai in mare. Totusi, exista cateva zone in care sunt concentrate mai multe restaurante: Cazino, Satul de Vacanta si Perla.NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!