Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Statiunea Veus

Este situata intre Saturn si Cap Aurora, la 3 km de Mangalia, caruia ii este integrat din punct de vedere administrativ, si la 41 km sud de Constanta. Purtand numele zeitei frumusetii - Venus, statiunea se remarca prin arhitectura deosebita a hotelurilor inconjurate de vaste spatii verzi. Lacul Razelm ofera posibilitati multiple de petrecere a timpului liber.


Dezvoltata ca statiune balneara, aici se pot urma tratamente bazate pe factori naturali  specifici litoralului nostru: apa de mare, namol, aerosol, ape minerale sulfuroase.


Venus este o statiune relativ noua (1972), eleganta si primitoare, nu foarte aglomerata pe timpul verii, ceea ce asigura turistilor un sejur linistit si relaxant. Ca o curiozitate, hotelurile din Venus au in majoritate cinci etaje si poarta nume feminine.

PLAJA
Statiunea dispune de o plaja naturala larga si este fragmentata de numeroase golfulete. Lungimea plajei este de 1,2 km si se intinde si are o latime variabila, de pana la 200 metri. In partea de Nord invecinata cu plaja de la Cap Aurora, pe o mica portiune intrarea in apa este relativ dificila facandu-se printre pietre -  aceasta este o zona preferata de cei care cauta liniste si intimitate. Partea din sud a plajei se invecineaza cu plaja Saturn si este mai lata, aceasta fiind plaja cea mai populata  de turistii cazati in Venus. 


Plaja are un nisip fin si acolo izvorasc ape minerale sulfuroase hipotermale, captate si utilizate pentru dusuri amenajate.


CAZARE SI MASA
Cazarea in statiunea Venus este asigurata in hoteluri, vile, pensiuni si camping-uri. Dintre hotelurile luxoase din Venus amintim cateva de patru stele care asigura conditii conditii de cazare foarte bune: hotel Carmen, hotel Dana, hotel Palace, hotel Mezotermale. Toate sunt dotate cu spatii pentru relaxare dotate cu sali de fitness, sali de masaj, piscine.


Pe langa aceste hoteluri luxoase, in Venus sunt deschise si hoteluri de trei, doua si o stea. Cele de doua stele si o stea sunt in majoritate nerenovate.


Pentru masa, pe langa restaurantele aferente fiecarui hotel, exista terase, braserii, restaurante cu autoservire, pizzerii.


DISTRACTIE SI RELAXARE
In Venus exista un cinematograf in aer liber, mai multe terenuri de tenis si fotbal, locuri de joaca pentru copii. De asemenea, aici se pot practica sporturi nautice, fiind infiintate mai multe centre de inchiriat astfel de ambarcatiuni. Seara sunt deschise mai multe baruri de noapte si discoteci.


Pentru pasionatii de hipism, in imediata apropiere se afla herghelia Mangalia, unde se pot lua lectii de calarie sau se pot face plimbari mai lungi cu caii. In lunile iulie-septembrie se organizeaza curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.


Pe Lacul Razelm se poat practica canotajul sau se poate pescui.


BAZELE DE TRATAMENT
In partea de sud a statiunii exista un pavilion special amenajat pentru cei care urmeaza impachetari cu namol sapropelic si fac bai sulfuroase.


Factorii de cura naturala sunt clima marina bogata in aerosoli salini si radiatie solara, cu efect stimulator asupra organismului uman, apa de mare clorata, sulfatata, sodica, magneziana si hipotonica (grad de mineralizare: 15,5 gr). Statiunea este atat un loc de petrecere a vacantei cat si un loc de tratament pentru cei bolnavi. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara), stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), anemie secundara, slabiciune, decalcifiere, rahitism, boli ale pielii (psoriazis), dereglari endocrine (hipotiroidie si mixedema), boli ginecologice (hipoovarianism pubertal , sterilitate ovariana).

Baza de tratament a hotelului Mezotermale Palace este organizata ca un solar cu doua piscine de cate 600 mp fiecare (includ bazine copii), doua plaje nudism barbati-femei cu o suprafata de 1900 mp fiecare, sala de masaj, sala de fitness, cazi cu apa termala si namol, cazi pentru hidroterapie, aparate pentru electroterapie, ultrasunet. Apa termala provine dintr-o sonda de adancime proprie.

Fara indoiala, in statiunea Venus mai sunt de facut multe lucruri, ca de altfel in aproape toate statiunile de pe litoralul romanesc, insa ea astazi se infatisaza ca o statiune linistita si plina de verdeata.NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!