Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Statiunea Jupiter

Este situata intre Neptun si Venus, la numai 5 km de Mangalia, de care apartine din punct de vedere administrativ.


Jupiter este o statiune micuta, situata intr-un cadru natural pitoresc, reprezentat de o faleza intinsa, un lac (Tismana) si o padure (Comorova). Astfel, datorita asezarii sale este recomandata atat pentru petrecerea unui sejur relaxant, cat si pentru urmarea unor tratamente. Factorii naturali de cura sunt: apa Marii Negre, climatul maritim, bogat in aerosoli salin si rezervele de namol de turba.


Jupiter este o statiune noua, intrata in circuitul turistic la inceputul anilor 70. Foarte cocheta, statiunea dispune de cateva hoteluri moderne inconjurate de mult spatiu verde, ceea ce asigura un aer curat si racoros chiar si in zilele toride de august.


Cap Aurora are o pozitie interesanta in tot peisajul litoralului romanesc, fiind situata pe o peninsula cu aspect de promontoriu care iese spectaculos din mare. Acesta statiune are faleza fragmentata in numeroase golfulete marginite de diguri de protectie. Cap-Aurora este cea mai tanara statiune de pe litoral, fiind inaugurata in anul 1973.PLAJA
Plaja statiunii Jupiter are in jur de 1 km lungime si se afla in continuarea plajei din Neptun. Plaja este destul de lata si are nisipul fin. Plaja este fragmentata de numeroase golfulete si diguri transversale care dau un aspect dantelat acestei portiuni de litoral.


Plaja din Cap Aurora are avantajul ca se afla in imediata apropiere a hotelurilor; turistii practic coboara din hotel direct pe plaja. Plaja este destul de ingusta, iar intrarea se face pe o portiune usor pietroasa.CAZARE SI MASA
Jupiter dispune de hoteluri de mare capacitate, majoritatea de trei stele, amplasate perpendicular pe linia tarmului. Unele dintre ele sunt renovate. Pe langa acestea, exista cateva vile noi, construite in Satul de Vacanta Zodiac, inconjurate de multa verdeata. Camping-ul ofera o alternativa de cazare la tarife mai scazute.


Cap-Aurora pune la dispozitia turistilor cateva hoteluri care au o arhitectra deosebita si care poarta nume de pietre pretioase si semi-pretioase: Agat, Rubin, Diamant, Topaz, Onix, Opal etc.
Posibilitatile de servire a meselor sunt muliple – statiunea Jupiter-Cap-Aurora este plina de restaurante, terase si fast-food-uri.


Unul dintre cele mai cunoscute restaurante de pe litoralul romanesc este Restaurant Catunul, un restautant traditional dobrogean, respectand arhitectura si specificul zonei.DISTRACTIE SI RELAXARE
O posibilitate foarte placuta de petrecere a timpului liber sunt plimbarile pe plaja si pe faleza, in special seara cand se simte briza si este racoare.


Statiunea Jupiter - Cap-Aurora pune la dispozitia turistilor mai multe baruri si cluburi, terenuri de tenis, fotbal si mini-golf, piste de bowling, cinematograf in aer liber, piscine etc. Se pot practica sporturi nautice, atat pe mare cat si pe lacul Tismana.


Barul Paradis este situat direct pe plaja din Jupiter si este unul dintre cele mai solicitate localuri de pe litoral.NOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Staţiunea Jupiter prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!