Obiective
Casa Poporului
Delta Dunarii
Romania: Date generale
Activitati »
» 
...
Adrese utile »
» 
...
Altele »
» 
...
Camere/radare fixe
Informatii de sezon
Judete »
» 
...
Natura »
» 
...
Obiective »
» 
...
Regiuni »
» 
...
Targuri si Expozitii »
» 
...
Transport »
» 
...

Cauta
GO!

Abonare la RSS
Articole
Cascada Urlatoarea
Reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra ...

Poduri in Romania
      - Podul medieval din Cârjoaia- Podul medieval din ...

Cinematografe
  [Info Utile]     * Universitatea Nationala de Arta Teatra...

Cinematograf
  Cinematograf sau sală de cinema, este un loc destinat în exclusiv...

Universitatea Nationala de Art...
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luc...

Tehnica proiectiei cinematogra...
  [Introducere în tehnica proiecţiei cinematografice] Introducer...

Filmul romanesc
Filmul românesc cunoaşte o istorie de peste un secol; în ciuda fapt...

Castru
Castrul, (în ), este o fortificaţie celtică de formă rotundă, construi...

Statiune balneara
Staţiunea balneară este o staţiune turistică şi de tratament sau profilaxie...

Partii de ski pe regiuni
[Banat]   Judetul Caras Severin 1. Partia Norica | Muntele mic | 1.200m ...

Adauga un anunt aici Plateste prin SMS 5 EUR si beneficiezi de 30 zile de afisare.

Baicoi

Oraşul paralelei 45, traversat în partea sa vestica de drumul E60 , este un ţinut favorizat , sub care se află un masiv important de sare , numeroase pungi de Petrol şi gaze din străfundurile cărora ies la suprafaţă izvoare cu apă sărată sau cu efecte miraculoase .


Localitatea aparţine oraşelor de contact , Subcarpaţi – câmpie , condiţiile naturale cu resurse complementare , constituind un mediu prielnic întemeierii în aceste locuri a comunităţilor umane cu mult timp în urmă , aşa cum dovedesc monedele cu efigia lui Filip macedoneanul , descoperite la Ţintea .


Economia oraşului a fost legată de utilizarea resurselor naturale , principala ocupaţie fiind cultivarea pământului , creşterea animalelor , exploatarea şi prelucrarea lemnului , petrolului şi alte îndeletniciri mesteşugăreşti .


După anul 1895 şi până la sfârşitul celui de-al doilea război mondial , începe „etapa petrolieră” care a avut un rol primordial în dezvoltarea oraşului . În anul 1940 lucrau aici 1/7 din angajaţii industriei petrolului , iar Schela Băicoi a obţinut locul I în privinţa producţiei de Petrol . De altfel aici au fost utlizate gazele la încălzitul locuinţelor prima dată în ţară în anul 1865.


În perioada 1977 – 1978 au fost amplasate în oraş două obiective ale industriei constructoare de maşini : F.S.H., azi Fabrica de Echipamente Hidraulice Speciale şi I.U.P.C., azi Camexip S.A.


Agricultura este favorizată de solurile de calitate medie şi de ponderea mare a suprafeţelor agricole (76%). Aici se află cea mai mare suprafaţă de livezi pe locuitor pe judeţ .


Poziţia geografică a favorizat dezvoltarea comerţului încă din anul 1792 , Constantin Ghica obţinând carte domnească să facă pe moşia sa târg , o dată pe săptămână . Târgul a fost reluat cu succes după anul 1989, dovedind atractivitatea şi influenţa oraşului .


Învăţământul care a aniversat 100 de ani de existenţă şi ocrotirea sănătăţii , au parcurs un drum ascendent .


Potenţialul turistic , este superior amenajării actuale în cazul Băilor Valea Stelii, situate în Ţintea , în jurul lacului sărat şi a celui cu nămol sapropelic. În perioada interbelică , Jean Daeker de la Steaua Română a construit aici cea dintâi cabină pentru băi .


Interesantă din punct de vedere turistic este Biserica Sf . Împăraţi prin faptul că a fost prima pictată de Nicolae Grigorescu la 15 ani. Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena , a fost ctitorită de Cleopatra Trubetkoi şi Costache Călinescu între anii 1850 – 1899. Deasemenea amintim aici monumentele istorice , Biserica Cioara din Dâmbu şi Capela neogotică a Cleopatrei .

 

 

 

continuarea in pagina urmatoare ...
NOTA: Acest articol este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire in conditii identice si contine text din articolul Baicoi prezent in Wikipedia.
NOTA: In cazul in care aveti cunostinta de schimbarea unor date sau informatii din articolul de mai sus va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@eurointegrator.ro
Va multumim!